Week 1

//Week 1

Stem van God & Abstracte Expressie

Dit is een bepaalde manier van documentaire maken, dit heb ik bekeken bij de onderstaande filmpjes

In beide documentaires heb ik niet veel gezien van de ‘stem van God’, je hoort geen stem die uitlegt wat er gebeurt. In de documentaire over de brug wordt voornamelijk alleen een brug gefilmd en af en toe een trein of boot. Bij de documentaire over de spiegel van Nederland wordt Nederland in feite gefilmd door middel van de reflectie van het water.

De man van de brug was verbaasd dat je beweging kon filmen, omdat je in die tijd eigenlijk alleen nog maar foto’s kon maken en dus stilstaand beeld had.

Abstracte expressie is een manier waar er niet echt een verhaal wordt vertelt, het is meer een kunstvorm. De kijker kan zelf wel een verhaal erachter zoeken.

De Stem van God is een andere manier van documentaire maken, hier kijk je letterlijk van Boven en vertel je alles wat er gebeurt.

Beide filmpjes zijn objectief gefilmd, het wordt niet vanuit een bepaald perspectief gefilmd, vanuit een bepaald personage.

In het gesprek kwamen we erachter dat de documentaire ‘de Zoo’ subjectief is gefilmd.

Beide filmpjes waren saai en niet veel zeggend. De spiegel van Holland gebruikte wel een interessante manier van filmen, de weerspiegeling van het water gebruiken. De brug was ook uniek gefilmd voor die tijd, omdat je beweging zag in het beeld, de camera ging mee als het ware, dit was uniek voor die tijd. Beide filmpjes zijn vervreemding voor mij, ik kan me niet identificeren met de beelden.

By |2018-09-13T14:39:26+00:00september 7th, 2018|Minor|